Chris Berens

De Brabander Chris Berens woont in Amsterdam in een knusse en volgestouwde woonwagen die ook zijn atelier is. Hij maakt verfijnde schilderijen en gebruikt daarvoor een gelaagde techniek. De manier van schilderen en zeker ook de thema’s, met vele verrassende details, doen denken aan klassieke schilders als Jeroen Bosch. De onderwerpen van zijn schilderijen lijken een onschuldige sprookjeswereld te verbeelden, maar kunnen ook donker en duister zijn.

www.chrisberens.com


Lezingen Munsterkerk800

Tijdens de Maand van de Mystique vind er in het kader van Munsterkerk800 elke zaterdag een lezing plaats mbt het thema Mystique.

Programma
Zaterdag 6 juni 2020 – 16.00 uur
Hildegard von Bingen door Prof Dr. Thomas Quartier OSB

Zaterdag 13 juni 2020 – 16.00 uur
Titus Brandsma door Tjalling van Balen O.Carm

Zaterdag 20 juni 2020 – 16.00 uur
Edith Stein door Pater Luc Janssens O.Carm

Zaterdag 27 juni 2020 – 16.00 uur
Martin Buber door Hans Schravesande

Toegang: Gratis


Munsterkerk

De dertiende eeuwse kerk is een markant gebouw in Roermond, onlosmakelijk verbonden met architect Pierre Cuypers. Dit jaar bestaat de kerk 800 jaar en natuurlijk vieren we dat het hele jaar in Roermond. De Munsterkerk is gebouwd als grafkerk voor graaf Gerard IV van Gelre, vooraan in de kerk ligt hij met zijn vrouw Margaretha van Brabant op hun praalgraf. De naam van de kerk heeft trouwens niets te maken met de stad Münster. Vroeger was het een abdijkerk (die hoorde bij een cisterciënzer vrouwenabdij), dat heet dan een monasterium. Waarschijnlijk ken je de kerk onbewust al: hij staat op de ruitenaas van je kaartspel.

Tijdens de Maand van de Mystique bezoek je er de betoverende kunstwerken van Chris Berens. Ook bieden we er, in samenwerking met Munsterkerk 800 jaar, een divers dagprogramma aan.

Adres
Munsterplein 12, 6041 HA Roermond

Openingstijden
Vrijdag t/m zondag, 10.00 – 17.00 uur

Toegang
Gratis

Geschikt voor mindervaliden
Ja

Website
Munsterkerk