Marcel van Hoef (kunstenaar) &

Dominique Vleeshouwers (muzikant-percussionist)

De expositie in de Minderbroederskerk, “Six Japanese Gardens” biedt een dubbele beleving: je kijkt naar schilderkunst en luistert naar muziek. Schilder Van Hoef en musicus Vleeshouwers nemen ons mee in een mystieke beleving van tijd en ruimte. De inspiratiebron hiervoor vormen tuinen in Kyoto (Japan). De Finse componiste Kaija Saariaho heeft haar indrukken na een bezoek aan deze tuinen omgezet in het muziekstuk Six Japanese Gardens. Dominique Vleeshouwers maakte van de compositie van Kaija Saariaho een studio-opname. Dominique Vleeshouwers zal de compositie ook live spelen in de Minderbroerderskerk.  De exacte datum hiervan inclusief ticketverkoop wordt in April 2020 bekend gemaakt.

Veel van de schilderijen van Marcel van Hoef zijn vervaardigd  in de door hem zo geliefde techniek met eitempera, zodat het een matte en fresco-achtige textuur krijgt. Die klassieke, ambachtelijke techniek stelt hem in staat een enorme gelaagdheid in de kleuren te bewerkstelligen.

Ook voel je in Marcels werken, die spelen met de combinatie van gestileerde natuur en harmonieuze architectuur, de zoektocht langs verrassende plekken en verstilde momenten.

www.marcelvanhoef.nl 

 

Dominique Vleeshouwers is recente winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, als eerste slagwerker. Hij staat als slagwerksolist bekend om zijn veelzijdigheid, unieke performance en het maken van out-of-the-box producties. Zo experimenteert hij geregeld met een vernieuwende cross-over tussen digitale en akoestische muziek.

www.dominiquevleeshouwers.com


Minderbroederskerk

De kerk is oorspronkelijk gebouwd als onderdeel van het Minderbroedersklooster. Roermond had tientallen kloosters in de stad, daar is weinig meer van over. Deze kerk is al vroeg overgedragen aan de Hervormde Gemeente en is nu onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland. De vroegste delen van het gebouw zijn uit de 14e eeuw. In de loop der eeuwen is de Minderbroederskerk vaak gerestaureerd en veranderd, waaronder ook door Pierre Cuypers. De mooie hallenkerk is een prachtig decor voor de werken van Marcel van Hoef en de muziek van Dominique Vleeshouwers. Uniek moment op deze locatie: Dominique Vleeshouwers geeft een live-uitvoering in de kerk.

Adres
Minderbroederssingel 15G, 6041 KZ Roermond

Openingstijden
Vrijdag t/m zondag, 10.00 – 17.00 uur

Toegang
Gratis

Geschikt voor mindervaliden
Ja

Website
Minderbroederskerk