Opening Night!

Houdt de website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor meer informatie over onze Opening Night op vrijdagavond 5 juni 2020.


EXPOSE!

Hoe komt een geslaagde tentoonstelling tot stand? Wie zijn er achter de schermen allemaal mee bezig? ‘Expose!’ is een uitdagende opdracht voor jonge tentoonstellingsmakers uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs in Roermond. In een multidisciplinair team realiseren leerlingen een heuse expositie in de ECI Cultuurfabriek. Daarvoor wordt geput uit een befaamde collectie Street Art, van werk van de bekende Banksy tot anonieme kunstenaars.

De leerlingen, Femke Heijman, Sophie Sarkol, Uma Tinnemans en Thomas Zhang, werken onder toeziend oog van de curatoren Edwin Becker en Laura Adams en samen met begeleiders Els Reijnders, Hélène Bergmans en Rob Menting. Ze denken na over het tentoonstellingsconcept, de keuze van de werken, de inrichting, organisatie, financiën en promotie. Met als eindresultaat een expositie in de ECI Cultuurfabriek.


Glasvondst

Op verschillende basisscholen in Roermond hebben leerlingen uit de groepen 4 en 5 eigen kunstwerken gecreëerd in het thema Mystique. Zij hebben gewerkt met stukjes glas uit de grootste archeologische glasvondst van Nederland. Deze glasvondst vond in 2014 plaats in de oude binnenstad van Roermond. De kunstwerken worden geëxposeerd in de ECI Cultuurfabriek.


Filmhuis

Tijdens de Maand van de Mystique zullen diverse documentaires over onze deelnemende kunstenaars te zien zijn in de filmzaal van de ECI Cultuurfabriek.

Programmering: Volgt


Ángeles Nieto

Meer info volgt.


ECI Live!

Meer info volgt.


ECI Cultuurfabriek

Aan de Roer in de voormalige fabriekspanden van de Electro Chemische Industrie vind je nu de ECI Cultuurfabriek, de monumentale fabriekshallen zijn omgetoverd tot de culturele hotspot van de stad. Theater, film, muziekcursussen en exposities: hier bruist ’t weer. Waar vroeger de watermolen, de krachtcentrale en de zeepindustrie zorgden voor flinke bedrijvigheid, is het gerenoveerde terrein nu de thuishaven van de creatieve kant van Roermond. Tijdens de Maand van de Mystique bezoek je de ECI Cultuurfabriek voor de Street art-expositie die volledig is samengesteld door leerlingen van het voortgezet onderwijs. Je kunt er terecht voor een selectie aan films en documentaires die zijn gekozen door de kunstenaars van de Maand van de Mystique. En je hebt er de kans om enkele van de kunstenaars het hemd van het lijf te vragen tijdens een van de Mystique ECI LiveTalks.

Adres
ECI 13, 6041 MA Roermond

Openingstijden
Vrijdag t/m zondag, 10.00 – 17.00 uur

Toegang
Gratis & Tickets (Ticketlink volgt)

Geschikt voor mindervaliden
Ja

Website
ECI Cultuurfabriek